Büszkék kultúrájukra és hagyományaikra

Nagykanizsa – Fiatal zenész, énekes tehetségek is felléptek a megyei roma önkormányzat által pénteken szervezett nemzetiségi napon. A Honvéd Kaszinóban tartott programon a zalai roma kultúra sokszínűségéből és hagyományaiból is ízelítőt kaphatott a közönség.

kitüntetettek egy csoportja, Nyilas István (első sor, balról), Senkó Bernadett, Bogdán Sándor és (második sor, jobbról) Mihálylovics Béla , a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével, Orsós Tiborral Fotó: Szabó Zsófia

A

Orsós Tibor, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: eredményes évet tudhat maga mögött a szervezet. Több sikeres projektben vettek részt, melyek a roma emberek foglalkoztatását segítették, emellett kulturális programokat is szerveztek pályázati támogatások jóvoltából. Idén nehéz sorsú gyerekeket is táboroztattunk, jelezte Orsós Tibor.

Az eseményen kitüntetéseket is átadtak. Az ifjú generációból a kiváló tanulmányi eredményt elért diákok – Bogdán Ferenc, Bogdán Henrietta és Bogdán Klára – kaptak jutalmat. A felnőttek közül pedig azok munkáját jutalmazták, akik a roma társadalomért, kultúráért sokat tettek: Mihálylovics Bélát, Senkó Bernadettet, Bogdán Sándort, Nyilas Istvánt és Bogdán Ivánt díjazták.