Megemlékezés a fővárosi Deák Mauzóleumnál és Zsitkócon

Söjtör nem csak a helyi de többi Deák emlékhelyet is fontosnak tartja, ezért ez évben is több helyszínen megemlékezést tartottak. 2018. október 15-én a Deák Ferenc születésének 215. évfordulójára emlékezve Söjtört képviselve a budapesti Fiumei Úti Sírkertben a Deák Mauzóleumnál koszorúzott Könyves Gábor polgármester, Orsós Tibor a helyi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke illetve Török Iván a Söjtöri Polgárőr Egyesület elnöke. Zala megyét Rigó Csaba korábbi kormánymegbízott, a Közbeszerezési Hatóság elnöke képviselte.

fotó: MMR

Zsitkócon szintén Könyves Gábor, Orsós Tibor és Török Iván urak képviselték településünket.  A helyi közösség, a Gyöngyvirág Művelődési Egyesület és a Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Ne

mzeti Közösség szervezésében rendezték meg a hagyományos Deák Ferenc emléknapot. A meghívott vendégek és a helybeliek részvételével az alkalmi kultúrműsor és a történelmi tények felidézése után a faluotthonon elhelyezett emléktábla megkoszorúzására is sor került. További képek a galériában.